Sunday, July 14, 2013

Kako pobediti psihopatu

Ako ste sigurni da je osoba sa kojom imate posla psihopata, ako vam je tesko da sa njom izadjete na kraj jer vas vrti oko malog prsta svojim lazima, pretvaranjima i manipulacijama svake vrste, evo nekih saveta kako da iz te situacije izadjete- i to kao pobednik!

Sta tacno znaci biti pobednik jednog rata sa psihopatom?

Zapamtite, psihopate nemaju normalna osecanja, ne znaju sta znaci ono "kako bi se ti osecao/la da tebi neko to uradi" i tome slicno. Njihova misija u zivotu je da pobede druge, da ih dovedu do potpunog poraza. Za njih je zivot kao video igrica. Vazno je samo pobediti. Zato pobediti psihopatu nije nimalo lako. Cak moze biti veoma opasno, pa i smrtonosno.

Ono sto mislim kad kazem "pobediti" psihopatu, ne znaci da pobedite u istoj disciplini. Ne koristite se istim sredstvima kao on, jer cete sasvim sigurno svaki put izgubiti. Psihopate to rade ceo zivot.

1. Nemojte da lazete, varate i ponizavate psihopatu da biste mu vratili "milo za drago". Tako se rat izmedju vas produbljuje, a on (ili ona) ce to doziveti kao neverovatno zabavan izazov i napravice vam jos veci pakao od zivota.

2. Nemojte da ga molite da vas postedi i da mu pokazujete koliko ste povredjeni i ranjivi. Psihopate u tome uzivaju, time se nasladjuju. Malo ce vas pustiti da stanete na noge, a onda vas ponovo dovesti do potpunog sloma.

3. Namojte da se ponasate superiorniji od njih i da ih posmatrate sa visine. To moze zaista da bude opasno, jer ne postoji nista sto moze vise da ih razbesni.

Vi naravno, treba da znate da ste u duhovnom i ljudskom smislu zaista superiorniji, ali to ne smete da pokazete. Ne smete kod njih da izazovete zavist.

Zamislite da imate posla sa pravom grabljivicom. Ne smete da joj masete ispred nosa necim sto ona zeli, nego upravo suprotno. Da se pretvarate da ste bolestan i neukusan plen!

4. Ucinite sve kako biste mu postali neinteresantni. Ako ste mu devojka-trofej, potrudite se da izgledate najgore moguce. Ako ste neko od koga ima finansijske koristi, bilo da ste suprug, roditelj ili prijatelj od kog cesto pozajmljuje novac, pocnite da zivite tako da zakljuci da ste nacisto bankrotirali. Ako ste neko ko mu pruza zabavu ili osecaj zavisti koji ga podstice na to da sprletkari i pravi vam haos od zivota, ubedite ga da ste postali krajnje dosadna osoba koja vodi dosadan zivot. Psihopate ne mogu da podnesu dosadu. Potrebna im je konstantna drama. Trudite se da im je ne obezbedjujete.

5. Budite srecni i zadovoljni, ali bez osecaja superiornosti. Jedan psihopata je izjavio da su takvi ljudi za njega nevidljivi. Psihopate vole ljude sa problemom, nesigurne i krhke. Pisacu vise o profilu idealne zrtve u nekom od narednih postova.

6. I na kraju-najvazniji savet od svih. Kada vidite da je tenzija izmedju vas popustila i da ste mu manje interesantni, prekinite svaki kontakt sa njim. Ne nasedajte na nove fore. Ne dozvolite da iz vas izvuce neko sazaljenje ili osecaj krivice. Psihopate nisu za zaljenje, bez obzira na to koliko je njihov zivot mozda bio tezak. Snaci ce se oni i bez vas. Mislite na sebe. Oni vas zovu samo da bi vas ponovo uhvatili u svoju mrezu.

Prekid svakog kontakta znaci da mu ne date ni minut svog vremena. Nikad vise. Ako je potrebno, angazujte advokata da vas zastupa.

Jedino cete tako pobediti psihopatu. I jedino cete vi znati da ste pobedili. Nagrada vam je to sto ste dobili svoj zivot nazad. A on? Gde je i sta radi ne bi trebalo vise da vas zanima. Kao i svaki psihopata, nece na vas ni pomisliti vise. To je prava pobeda!


1 comment:

  1. A kako to uraditi, ako je on otac vaseg deteta? Razvedeni ste, ali on i dalje prav probleme, vuce vas po sudovima, soc.sluzbama, puni detetu glavu... Kako onda?

    ReplyDelete